Шампионът ПСЖ спечели категорично с 4:0 при визитата си на Сент Етиен в мач от 18-ия кръг на френската Лига 1 и увеличи аванса си на върха във временното класиране. Футболистите на Томас Тухел се възползваха от грешната стъпка на Марсилия в Метц (1:1) и вече водят със 7 точки на Олимпик, а освен това са и с мач по-малко.

Парижани стартираха повече от добре и поведоха с гол на Леандро Паредес (9), а в 25-ата вече имаха и числено превъзходство на терена, след като Ахолу получи директен червен картон за остро влизане в краката на противник. В края на първата част гостите вкараха нов гол чрез Килиан Мбапе (43) след пас на Неймар, с който тотално пречупиха съпротивата на Сент Етиен.

След почивката в 62-ата минута Неймар си изработи дузпа, която обаче след това пропусна, пращайки топката в лявата греда. Десет минути по-късно Мауро Икарди направи разликата класическа, а Килиан Мбапе (89) оформи крайния резултат малко преди края след нова асистенция на Неймар.

Така ПСЖ има 42 точки на върха и аванс от 7 пред Олимпик (Марсилия), който е с мач повече. Сент Етиен е на 11-о място с 25 точки.