Шампионът ПСЖ спечели категорично със 7:1 при визитата си на бившия първенец Лил в мач от третия кръг на френската Лига 1.

Парижани записаха най-бързия гол в историята на френския елит, след като се разписаха за 8,35 секунди във вратата на съперника. Неймар изпълни център, върна към Верати, той пак към Неймар. Бразилецът пусна леко към Лео Меси, който с перфектен далечен пас намери стартиралия Килиан Мбапе и френският нападател елегантно прехвърли вратаря на домакините за 0:1.

В 17-ата минута гол на Лионел Меси не бе зачетен заради засада, но десет минути по-късно аржентинецът се разписа и удвои аванса на гостите след асистенция на Нуно Мендеш.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Неймар асистира на Ашраф Хакими в 39-ата минута за 0:3, а след това бразилецът вкара две попадения в 43-ата и 52-ата минута за 0:5. Две минути след това домакините все пак върнаха един гол. Джонатан Бамба пое отбита от Джанлуиджи Донарума топка и я мушна в мрежата за 1:5.

След пропуски на Меси и Маркиньос в 66-ата минута гостите стигнаха до шести гол, дело на Килиан Мбапе. Последният гол падна в 87-ата минута, когато Неймар намери Мбапе и той оформи своя хеттрик за крайното 1:7.

Така ПСЖ оглави временното класиране с 9 точки. Лил пък е 12-и с 4 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК