Лидерът ПСЖ се издъни за втори път срещу опашкаря Клермон този сезон и завърши 1:1 с него на "Парк де Пренс" в мач от 28-ия кръг на френската Лига 1, а губеше в резултата почти до края на срещата. Гостите поведоха през първата част с гол на Хабиб Кейта (32), а Гонсало Рамош (85) спаси парижани от резил след асистенция на влезлия като резерва Килиан Мбапе, който се появи на терена в 67-ата минута записа мач номер 300 с екипа на парижани. В същия момент в игра влезе и Маркиньос, който регистрира мач номер 435 за тима и изравни Жан-Марк Пилорже в тази класация.

Домакините започнаха по-активно мача, но не си даваха много зор срещу последния в класирането. В 32-ата минута Клермон стигна до гол. Хабиб Кейта успя да се докопа до топката в наказателното поле, след атака отляво и я мушна в мрежата на парижани.

Този гол стресна домакините, които тръгнаха да търсят бързо изравняване до почивката и бяха близо до това, след като Сени Маюлу вкара в мрежата на Клермон дълбоко в добавеното време. Голът обаче не бе зачетен, тъй като реферът Гаел Ангула видя нарушение в нападение от страна на футболист на ПСЖ.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката натискът на домакините се засили. В 57-ата минута Данило Перейра успя да достигне до топката и стреля с глава, но не намери целта. Три минути след това Ашраф Хакими влезе в наказателното поле и стреля, но уцели гредата.

Малко по-късно Рандал Коло Муани бе близо до изравняването, но защитник изби от голлинията. В 71-ата минута Гонзало Рамош стреля отблизо, но топката отново се удари в гредата. Девет минути по-късно отново той стреля опасно с глава, но Масабма Ндиайе успя да избие в ъглов удар.

В 85-ата минута Килиан Мбапе и Гонсало Рамош направиха страхотно двойно подаване, след което португалецът излезе в добра позиция и мушна топката в мрежата на Клермон за 1:1. В първата минута от добавеното време Мбапе се озова в добра позиция, стреля, но шутът му бе избит в корнер, който бе 17-ти за домакините, които така и не стигнаха до успеха.

Така парижани загряха с провал за първия четвъртфинален сблъсък с Барселона в Шампионската лига идната седмица и ще завършат сезона без победа срещу последния в класирането, след като първият мач завърши 0:0 на терена на Клермон. ПСЖ все пак е лидер с 63 точки и 13 аванс пред втория Брест, а Клермон остава на дъното с 21 пункта.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!