Капитанът на Барселона Карлес Пуйол е получил травма на главата по време на мача с Леванте. Каталунците спечелиха с 5:0 на “Камп Ноу” в събота вечерта. Къдрокосият защитник се сблъска с Коне и беше сменен принудително още в 36-ата минута. Въпреки това Пуйол ще може да вземе участие в дербито с Реал Мадрид на 10 декември на „Сантиаго Бернабеу“. Веднага след края на вчерашния мач стана ясно, че Пуйол се намира в добро състояние и травмата на главата му не е сериозна.

Хосеп Гуардиола ще даде почивка на голяма част от основните футболисти в предстоящия мач с БАТЕ Борисов от Шампионската лига във вторник (6 декември). Отборът вече се класира за следващата фаза и двубоят е протоколен. Шави, Иниеста, Фабрегас, Меси, Алексис Санчес, Вия, Абидал, Бускетс, Кейта, Масчерано, Даниел Алвеш, Пуйол и Валдес ще получат почивка в двубоя с белоруския шампион.

Гуардиола ще даде шанс за изява на голяма част от юношите на клуба, като единствено Пике, Пинто, Педро и Максуел ще допълнят групата за срещата с БАТЕ. Като титуляри се очаква да започнат Тиаго Алкантара, Фонтас и Куенка. Другите младоци, които ще попаднат в разширения състав на Гуардиола са: Ойер, Монтоя, Бартра, Муниеса, Серхи Гомес, Рафиня, Джонатан дос Сантос, Деулофеу, Риверола, Серхи Роберто и Кико Фемениа./БЛИЦ