ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Египетският гранд Ал Ахли е взел на проби освободения от “Левски” ганайски нападател Агиеманг Опоку. 23-годишният футболист е бил препоръчан от треньора на тима Хосам ал Бадри.
 
Опоку трябва да пристигне в Кайро в сряда, за да премине тестовете при “червените дяволи”. Ал Ахли търси нападател, след като преотстъпи котдивоареца Усу Конан на саудитския Хаджер.
 
Опоку премина в “Левски” през това лято, но игра малко и след това избяга от “Герена”. Дълго време не се знаеше нищо за него и “сините” разтрогнаха договора си с ганаеца. След това той обяви, че сам си е тръгнал от българския клуб заради расизъм.
 
Агиеманг Опоку е добре известен в Египет. През 2009 г. на територията на страната той стана световен шампион до 20 г. с отбора на Гана.
 
Наскоро футболната федерация на Египет обяви, че първенството на страната ще бъде подновено през декември след деветмесечна пауза. Шампионатът беше прекъснат през февруари след инцидентите на стадиона в Порт Сайд, когато 73 души загинаха след сблъсъци по време на мача между домакините от Ал Масри и Ал Ахли.