Воденият от Димитър Димитров - Херо Иртиш (Павлодар) спечели и втория бараж за оставане в елита на казахстанския футбол. След като в първата среща победи с 3:0, днес тимът спечели с 2:1 и у дома срещу Къран Шимкент - трети във втора дивизия. 

Иртиш зае десетото място в крайното класиране в редовния сезон, което наложи да се играе плейоф за запазване на елитния статут. А футболистите на Димитров и неговите помощници Георги Чиликов и Петър Колев не оставиха съмнения в превъзходството си срещу втородивизионния съперник.

"Димитър Димитров ще продължи да работи в Иртиш и през новия сезон в качеството си на старши треньор", съобщава местният сайт Prosports.kz.

Изданието твърди, че Херо е замислил да смени някои хора от треньорския си щаб. Селекционното звено на клуба вече е прозвънило на футболистите, които са в плановете за селекция за новото първенство, и които са посочени като желани от Димитров.

Договорът с българския специалист ще бъде сключен след като бъде утвърден бюджета за следващия сезон. Така или иначе Иртиш иска да си върне местни футболисти, които в момента се състезават в други отбори от елитната дивизия на страната. В списъка за зимна селекция е Аслан Дарабаев, който играеше в тима през 2017 година.