Втородивизионният германски РазенБалшпорт Лайпциг предложи мачът от Купата на Германия срещу Оснарбюк да бъде преигран. Вчера срещата между двата тима беше прекратена, след като съдията Мартин Петерсен беше ударен по главата с хвърлена от трибуните запалка.
 
В момента на инцидента, който се случи в 71-ата минута, домакините, които играят в Трета лига, водеха с 1:0 в резултата. Сега обаче Оснабрюк може да бъде наказан със служебна загуба и допълнителни санкции.
 
„Запалки, чаши и други предмети бяха хвърляни по посока на играчите. Ситуацията в 71-ата минута беше една от многото, които можеше да доведат до прекратяването на мача. Въпреки всичко ние предлагаме преиграване на мача, тъй като нашият клуб държи на честността и взаимния респект“, заяви треньорът на тима от Лайпциг Ралф Рангник.
 
Полицията в Оснабрюк обяви, че опитва да идентифицира човека, който е хвърлил запалката. От Германския футболен съюз (ГФС) разкриха, че обмислят какви санкции да бъдат наложени.
 
„Започнато е разследване. Спортният съд към ГФС ще вземе решение за резултата от мача. Освен това се очакват и други наказания срещу Оснабрюк“, заяви говорителят на ГФК Ралф Кьоткер.