Ливърпул се поздрави с трудна, но ценна победа с 1:0 като гост срещу Кристъл Палас в мач от седмия кръг на Висшата английска лига. Мърсисайдци грабнаха трите точки с ранен гол на Диого Жота, който бе точен с удар от близко разстояние в деветата минута. Тогава Коуди Гакпо бе намерен с хубав пас отляво на вратата на Кристъл Палас от Костас Цимикас и центрира по земя към връхлитащия Диого Жота. Намиращият се до точката за изпълнение на дузпа португалски нападател изпревари бранителите на "орлите" и изпрати топката в мрежата зад стража Дийн Хендерсън.

За Ливърпул обаче имаше и лоша новина от мача и тя е свързана с контузията в бедрото, която получи през второто полувреме бразилският вратар на тима Алисон Бекер. Той бе сменен принудително в 79-тата минута от чеха Витеслав Ярош, който се включи много стабилно в срещата.

През първото полувреме пък "орлите" от Лондон загубиха защитника Даниел Муньос, който се контузи и трябваше да отстъпи мястото си още в 17-тата минута на бившия играч на Ливърпул Натаниъл Клайн.

След тази победа Ливърпул е първи в класирането с вече 18 точки, докато Кристъл Палас е 18-и с 3 и остава без победа от началото на сезона в Премиър Лийг. Ливърпул вече е с 4 точки аванс пред преследвачите Манчестър Сити и Арсенал.