Българският нападател Димитър Рангелов получи червен картон и на практика закопа Люцерн, който загуби като гост на белгийския Генк с 0:2 и бе елиминиран в плейофната фаза на Лига Европа с общ резултат 2:3.

Швейцарският тим бе спечелил първия мач на свой терен с 2:1, като един от головете тогава бе дело на Рангелов. Именно българинът обаче се превърна в големия грешник за швейцарците в реванша, след като си изкара директен червен картон още 37-ата минута. Люцерн остана в намален състав и успя да устиска нулевото равенство до края на първата част.

След почивката обаче Генк се възползва от численото си предимство на терена и в 56-ата минута Йеле Фосен асистира на Дани Фернандес, който бе точен за 1:0. С този гол белгийците вече бяха с един гърди напред, след като имаха и гол на чужд терен от първия мач. Люцерн се хвърли в атака да търси изравнително попадение, което щеше да го прати в групите на Лига Европа, но в 88-ата минута кениецът Аюб Масика оформи крайното 2:0 и разби на пух и прах мечтите на швейцарския вицешампион.