Българският нападател Димитър Рангелов отбеляза гол и подаде за още един при загубата на Люцерн у дома от изпадналия вече Лозана с 3:4 в среща от 34-ия кръг на швейцарската Суперлига.

Рангелов игра цял мач и изравни резултата за 1:1 в 19-ата минута от дузпа с 11-ото си попадение за сезона. Десет минути по-рано гостите бяха повели с гол на Катц. След изравнителното си попадение българинът пропусна 3-4 отлични положения, а гостите взеха нов аванс от две попадения, дело на Йорик Раве в 26-ата и 61-ата минути за 1:3. Дарио Лецкано в 81-ата и Ясин Микари в 88-ата минута изравниха за 3:3, но Лозана се добра до успеха минута преди края на редовното време с гол на гвинейския Паскал Фейндуно.

Така Люцерн допусна трета поредна загуба и остана на пето място в класирането с 48 точки, колкото има и четвъртият Тун, който засега се класира за участие в Лига Европа заради по-добрата си голова разлика. На върха шампионът Базел има 66 точки, с 4 повече от втория Грасхопърс и мач по-малко. Въпреки успеха си Лозана остава на последно място с 24 точки и на 16 пункта от предпоследния Сион.