Българският национал Димитър Рангелов вкара гол при сензационната победа на Енерги (Котбус) с 2:0 над лидера и устремилия се към шампионската титла Волфсбург. Нашето момче бе точно в 74-ата минута, а Ервин Скела оформи крайното 2:0 в полза на Енерги. След тези три точки тимът се измъкна от зоната на изпадащите. Волфсбург остана на върха в немската Бундеслига, но вече има само две точки преднина пред втория в класирането Херта.

Попадението на българина дойде в 74-ата минута, когато получи пас от Ивица Илиев и от близко разстояние прати топката във вратата на Беналио.

Другият българин в състава на Енерги Станислав Ангелов също започна като титуляр, но бе сменен в 74-ата минута от Сьоренсен - веднага след попадението на сънародника му.

Рангелов и компания спряха внушителната победна серия на Волфсбург. “Вълците” имаха 10 поредни успеха в Бундеслигата, като по този начин изравниха рекорд на Борусия (Мьонхенгладбах) от сезон 1986/87. За последно Волфсбург бе губил точки на 31 януари, когато направи 1:1 като гост на Кьолн./БЛИЦ