Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник е категоричен, че една от звездите на тима Единсон Кавани трябва да остане на "Олд Трафорд". Уругвайският футболист е разочарован от липсата на игрово време и има вероятност да бъде продаден през зимния трансферен прозорец.

„Проведохме доста разговори през последните няколко седмици, той вероятно е футболистът, с когото съм говорил най-много. От първия ден му казах, че за мен той е много важен играч. Може би е единственият, който може да играе като типичен централен нападател. Неговият професионализъм, работната му етика са просто невероятни и аз му казах, че отчаяно искам да остане в отбора до края на сезона. Кавани знае това. Също така знае колко високо го оценявам и колко много го уважавам. Това беше и причината да играе срещу Бърнли от самото начало заедно с Кристиано“, коментира Рангник.

„За мен Единсон Кавани е много важен играч през останалата част от сезона. Все още играем в три надпревари, така че определено ще имаме нужда от него. Предпочитам да имам още един Еди. За мен е ясно, че той трябва да остане“, добави германският специалист.

„По отношение на другите играчи, да, нашият отбор може би е малко прекалено голям по отношение на броя футболисти, но все още имаме заразени с COVID. Участваме в три турнира и мисля, че в момента по-голямата дълбочина на състава е плюс за нас. Дони Ван де Беек? Той просто трябва да работи здраво, До този момент разбрах, че работи здраво във всяка тренировка и има страхотна психика. Отборен играч е и ще има мачове, в които ще получи шанс. Вярвам, че той трябва да остане до края на сезона и да опита да получи възможно най-много игрово време. Имах дълъг разговор с него последната седмица, Дони иска да играе за Нидерландия на Световното в Катар, така че трябва да опита да получи повече време за изява. Марсиал даде да се разбере много ясно, че иска да напусне и по някакъв начин мога да разбера желанието му и да се опита да играе по-редовно някъде другаде. Въпросът е кои клубове се интересуват от него и отговарят ли на изискванията на Манчестър Юнайтед. Трябва да изчакаме и да видим. В момента Марсиал е контузен. Кристиано Роналдо физически изглежда е във форма. Той прави всичко и е върховен професионалист, грижи се за себе си и за тялото си, яде правилните неща. На 36-годишна възраст никога не съм виждал футболист да играе така. Може би Ибрахимович, който дори е малко по-възрастен, но той е различен тип играч. Не виждам защо Кристиано да не може да играе три мача в рамките на осем дни. Ако на един етап трябва да му дадем почивка, това не е проблем, но тогава ще бъде още по-важно да имаме Единсон в състава“, завърши Ралф Рангник.