Легендарният испански нападател Раул сподели, че би искал звездата на Шалке 04 Юлиан Дракслер да заиграе в бившия му клуб Реал (Мадрид) до няколко години. 36-годишният ветеран вярва, че 19-годишният халф на „кралскосините” и немски национал съвсем скоро ще напусне Бундеслигата.

„Искам да продължа да помагам на Юлиан със съвети и насоки. Предстои му наистина голяма кариера”, сподели Раул, който всъщност вече е посъветвал Дракслер да продължи договора си с Шалке 04, което и направи още в края на миналия сезон. През май полузащитникът подписа контракт с „миньорите” от Гелзенкирхен до лятото на 2018 година.

„До една или две години той ще направи скок към голям клуб в Англия или Испания. Тогава естествено предпочитам да заиграе в Реал, вместо в Барса”, допълва 36-годишният нападател. Той вкара 2 гола за успеха на Шалке 04 срещу настоящия му клуб Ал Сад с 9:0 в контрола, играна в Гелзенкирхен през уикенда. Мачът бе предварително предвиден като последен за Раул с екипа на „кралскосините”.

Раул бе част от „кралския клуб” в продължение на 18 години, преди да премине в Шалке 04 през 2010 година и да играе заедно с Дракслер 2 години. През 2012 година испанецът премина в катарския Ал Сад, където продължава да играе и сега.

„Имаме тясна връзка. За мен бе чест да играя с него”, заяви Дракслер за времето, в което е играл заедно с Раул. Офанзивният халф изигра първия си официален мач за Шалке 04 едва на 17-годишна възраст и впоследствие се превърна в звезда на тима. Това лято той отхвърли умопомрачителни оферти на Реал (Мадрид), Манчестър Сити и Челси, за да остане в Гелзенкирхен.