Разходите за реконструкцията на храма на футбола „Маракана”, който ще приеме срещи от Световното първенство по футбол в Бразилия догодина, експлодират и придобиват чудовищни размери.

Правителството на щата Рио де Жанейро обяви официално, че за обновяването на огромното съоръжение са необходими още около 75,8 милиона реала. Така общите разходи за вече реконструирания през 2007 година стадион ще достигнат 425 милиона евро. В началото на строителните работи през 2010 година бяха предвидени само 228 милиона евро за обновяване.

Междувременно стана ясно, че стадионът в Сао Пауло, на който трябва да се проведе церемонията по откриването на Мондиал 2014, няма да бъде завършен до месец мат същата година, а това три месеца след крайния срок на ФИФА. Новината бе потвърдена пред ДПА от инженер Фредерико Барбоса, който отговаря за строителните работи по съоръжението.

Барбоса добави, че основната (постоянна) част на стадиона ще бъде завършена до 31-ви декември, когато изтича срока на ФИФА. Временните места, които ще увеличат капацитета със 17 000 ще бъдат готови "два или три месеца" след тази дата. Стадионът, на който домакинства Коринтианс, е с капацитет от 48 000 зрители.