ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг беше подложен на сериозни критики от страна на феновете заради работата си начело на „червените дяволи“ и липсата на успехи. Драматичната победа с 4:3 над големия съперник Ливърпул на четвъртфиналите на ФА Къп внезапно преобърна позициите на привържениците на отбора. Причината за това са няколко гениални тактически хода на 54-годишния нидерландец, съобщава „Сън“.

Британското издание отбелязва, че феновете са били приятно изненадани от включването на Антони и Хари Магуайър като резерви. Двамата оказаха изключително влияние върху играта на Юнайтед, а в края на редовното време бразилецът реализира изравнителния гол за 2:2, който прати мача в продължения.

Истинският шедьовър на Тен Хаг, според феновете, е направен за второто продължение. Тогава мениджърът пусна в игра като резерва халфа Мейсън Маунт вместо защитника Виктор Линдельоф. Това доведе до промяна на терена, при която капитанът Бруно Фернандеш се върна да играе в центъра на отбраната.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Смяната се случи, след като Харви Елиът даде аванс на Ливъпул за 3:2 в 105-ата минута. Ходът на Ерик Тен Хаг се отплати, тъй като тимът му вкара два гола в заключителния четвърт час и стигна до победата.

„Всичките смени бяха правилни и изиграха важна роля за победата. Беше истински шедьовър да пратиш офанзивен футболист в защитата в толкова важен момент. Това е демонстрация на истински урок по треньорство“, коментира един от читателите на „Сън“.

„Тактиката на Тен Хаг беше гениална. Трябва да бъда честен, мениджърът промени мнението, което имах за него. Въпреки че на моменти бяхме надиграни, той знаеше точно къде трябва да нанесе удара си“, допълва друг.