Бившият спортен директор и скаут на Барселона Ариедо Брайда разкри, че клубът е отказал да привлече норвежкото дете-чудо и голмайстор на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд преди време. 74-годишният италианец разкритикува трансферната политика на клуба и разказа как е предложил трима млади и талантливи играчи за трансфер, но те са били отхвърлени. Освен Холанд на каталунците били предложени още Николо Барела и Николо Дзаниоло.

“Проучвах различни състезатели и написах няколко имена. Едното беше на Халанд, който тогава още беше в Норвегия. От клуба обаче ми отговориха с “не”, защото той нямал необходимия профил за футболист на Барса. Предложих и няколко момчета от Италия като Барела и Дзаниоло. Но аз нямаше какво да сторя повече, защото отговорността за трансферите се носеше от други. Аз бях изолиран" разказа Брайда пред Radio Marca.

Брайда беше освободен от клуба през август 2019 година, а Холанд си тръгна от Мьолде срещу 8 милиона евро и игра за Залцбург преди трансфера си в Дортмунд. За Барела Интер извади 25 милиона евро, а Рома се сдоби с правата на Дзаниоло срещу 4,5 милиона евро.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА