Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти бе разкъсан от критики от страна на пресата в Испания след снощния мач на тима му с Валядолид. Кралския клуб допусна равенство 1:1, с което изгуби всякакви шансове за титлата. анализаторите обаче повече наблягат на "глупостта" на Анчелоти да пусни Кристиано Роналдо титуляр въпреки проблемите в бедрото му.

Португалската суперзвезда бе сменен още в 9-ата минута и въпреки уверения от клуба, че всичко е наред, медии се съмняват в това. Според някои издания нищо чудно заради безразсъдството на италианеца Роналдо да пропусне финала в Шампионската лига на 24 май срещу Атлетико (Мадрид).

Испанските издания критикуват и тактиката и стила на Анчелоти. Според много анализатори показаното от Реал е антифутбол, жалка история и какво ли още не, а някои призовават да бъдат върнати парите за билети на феновете. Критики има и към всички играчи на Реал, без Пепе, Рамос и Касияс.

А само преди седмица цял свят се прехласваше по играта на Реал и работата на Анчелоти. Оттогава обаче Кралския клуб записа две равенства в Примера - срещу Валенсия (2:2) и срещу Валядолид (1:1).