ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК

Видео асистент реферът Дарън Инглънд беше отстранен като четвърти съдия за днешния мач от Висшата лига между Нотингам и Брентфорд. Причина за това е гафът му от вчерашния двубой между Тотнъм и Ливърпул (2:1), при който чист гол на мърсисайдци не беше зачетен, въпреки че беше прегледан с ВАР.

Асистентът на Инглънд в двубоя Дан Куук пък беше заменен като помощник-съдия за лондонското дерби между Фулъм и Челси в понеделник.

В 34-ата минута Луис Диас отбеляза гол за Ливърпул, но попадението беше отменено заради засада. Отсъждането така и не беше доказано с графика, показваща положението на Диас спрямо защитата на Тотнъм.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Повторенията и телевизионните технологии обаче категорично доказаха, че 26-годишният колумбийски нападател на Ливърпул е бил в чиста ситуация.

Вестник „Сън“ съобщава, позовавайки се на собствен източник, че Дарън Инглънд е видял, че няма никаква засада при гола да Луис Диас. Той обаче не е накарал съдията Саймън Хупър да промени решението си, тъй като забравил какво е било отсъждането на терена. Вместо това ВАР арбитърът дал сигнал играта да продължи според решението на Хупър, който пък уважи сигнал на своя асистент за засада на Диас.

Вчера организацията на футболните съдии в Англия излезе с официално съобщение, с което призна, че голът на Ливърпул е трябвало да бъде зачетен.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!