Трима италиански национали дадоха показания пред съда във връзка със скандала с уредените мачове, който тресе страната през последните две години. Андреа Ранокия, Леонардо Бонучи и Доменико Кришито бяха изслушани от Федералния съд на Италия.

Първи на въпросите на прокурора относно мачове от сезон 2009/2010 отговори футболистът на Интер Ранокия. По това време той играе в Бари. Разпитът му в съда продължи над 50 минути. Звездата на руския Зенит Доменико Кришито бе тормозен с въпроси около скандалния мач от Серия “А” Лацио – Дженоа (4:2), игран на 14 май 2011 година. “Доменико изясни позицията си по това дело. Надявам се, че колкото може по-скоро случаят ще приключи положително за моя клиент”, бе лаконичният коментар на адвоката на играча. Близо два часа показания по делото даваше и защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи. Прокуратурата се интересуваше от подробности около шампионатния мач Удинезе – Бари (3:3), изигран през май 2010 година.

Както е известно, скандалът с уредените срещи в калчото се разрастна до такава степен, че лично италианският премиер Марио Монти поиска спирането на футболното първенство в страната за период от 2-3 години. Общият брой на задържаните от миналата година насам е около 50. Много повече са хората, които са разследвани за участие в скандала. Следователите от Кремона, Бари и Неапол заявиха, че са замесени хора от Сингапур и Южна Америка. Полицията проведе акция дори и на тренировъчната база на Италия за Евро 2012.