Несигурността продължава да витае около националния отбор на Косово. ФИФА даде позволение на девет играчи да играят за тима в днешната световна квалификация срещу Финландия.

За трима от тях – Фанол Пердерай, Берсант Целина и Хекуран Крюезиу, и преди това беше сигурно, че могат да вземат участие в днешната среща, тъй като преди това не са играли за други национални отбори. Ведад Мурич, Ертон Фейзулаху и Елбасан Рашани пък не бяха повикани за двубоя в Турку.

Най-важната новина за селекционера Алберт Буняку беше, че ФИФА даде позволение на неговия съименник и голмайстор на националния отбор Алберт Буняку да играе за Косово. Останалите двама, които днес получиха разрешение да облекат екипа на „дарданианците“ са Енис Алуши и Синан Бютюки.

Националната телевизия на Косово (RTK) обяви, че седем от повиканите за мача с Финландия продължават да чакат решението на световната футболна централа. Това са капитанът Самир Уйкани, Амир Рахмани, Албан Меха, Милон Рашица, Ведад Мурики, Херолинд Шала и Валон Бериша.

Според правилата на ФИФА, ако играч е носил екипа на един национален отбор, може да премине в тима на друга държава само със специално разрешение. Косово стана член на УЕФА и ФИФА през месец май тази година.