Прокуратурата в Мюнхен обяви, че води разследване срещу световния шампион с Германия за 2014 г. Жером Боатенг. Срещу защитника на Байерн има повдигнато обвинение за побой над жена. Това призна главният прокурор на Бавария Анне Лайдинг пред телевизия „WDR” и в. „Зюддойче Цайтунг“. Жалбата срещу е подадена от бившата му годеница Шерин Сенлер, която е майка на двете им дъщери – близначките Солей и Ламия.

„Офис №1 на прокуратурата в Мюнхен води разследване от есента на 2018 г. по случая на Боатенг. От 11 февруари 2019 г. работата е доста интензивна, тъй като внесохме предложение за обвинение пред районния съд. За момента случаят не е разглеждан от съда“, обяви Лайдинг.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Адвокатската кантора, представляваща 31-годишния футболист направи кратък коментар пред двете медии: „Става дума за лична материя, базирана на недоказани твърдения на трети страни.“

Говорителката на районния съд потвърди пред „WDR“ и „Зюддойче Цайтунг“, че има заведено дело, но неговото отваряне се бави заради вътрешни процедури. Водещият съдия е поискал допълнителни разследвания.