Четирикратният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо отново отвя големите си конкуренти от Барселона Лионел Меси и Неймар и за пореден път заяви, че той и съотборниците му от Реал (Мадрид) и Португалия са спечелили всичко възможно през тази година.

Португалският голмайстор на Реал (Мадрид) спечели поредния индивидуален приз за 2016 година, като след „Златната топка” и наградата за Най-добър спортист на Европа, която за първи път се печели от футболист, той бе определен за Най-добър футболист за годината и в класацията на Globe Soccer Awards.

„През тази година спечелих Шампионската лига и първи голям трофей с Португалия. Спечелих „Златната топка” и световното клубно първенство. Как мога да искам повече. Все още има хора, които имат съмнения за мен, за Реал и за националния ми тим. Но ние им доказахме – спечелихме всичко. Това бе една невероятна година и съм много щастлив. Трябва да отдам заслуженото на моите съотборници и треньори Зинедин Зидан и Фернандо Сантош“, сподели Роналдо, спечелил и европейската титла с Португалия това лято във Франция.

Наградата за най-добър отбор през 2016 година спечели Реал (Мадрид), а за най-добър президент бе награден боса на „кралския” клуб Флорентино Перес.

Призът за треньор на годината грабна селекционерът на Португалия Фернандо Сантош, а за най-добър съдия бе определен англичанинът Марк Клатънбърг.

Най-добър футболен агент е Мино Райола, чийто клиент Пол Погба премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед за рекордните във футбола 105 милиона евро. 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН