Вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа е с контузия на абдуктора на левия крак, съобщиха от „белия балет“ след направения днес медицински преглед. Белгиецът е получил контузията при равенството 1:1 в дербито с Атлетико (Мадрид) в неделя вечерта, когато беше замерен с торба с фекалии.

32-годишният страж ще пропусне предстоящия мач от Шампионската лига с Лил в сряда, както и срещата с Виляреал от Примера дивисион в събота. След това предстои пауза за националните отбори, през която Куртоа ще бъде наблюдаван от медицинския екип. В негово отсъствие под рамката на Реал (Мадрид) ще застане украинецът Андрий Лунин.

Вратарят наскоро обяви, че няма да играе повече за Белгия, докато начело е Доменико Тедеско. Тибо Куртоа започна като титуляр във всичките 10 мача на Реал (Мадрид) през този сезон, след като пропусна голяма част от миналия шампионат заради скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно.

Той се завърна в игра за финала на Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд), спечелен от „белия балет“ с 2:0. Въпреки това не попадна в състава на Белгия за Евро 2024.