Босовете на Реал (Мадрид) отказаха да предоставят стадион “Сантяго Бернабеу” за финала в турнира за Купата на Краля, съобщава “Ас”.

От ръководството на “белия балет” изтъкват факта, че няма да могат да използват стадиона си пълноценно за евентуални празненства, ако отборът спечели Шампионската лига на 19 май. През 2004 година заради същата причина Барса отказа да даде "Камп Ноу" за финала между "кралския клуб" и Сарагоса.

В същото време ръководството на Барселона предложи финала да се проведе на “Камп Ноу”. Лично вицепрезидентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу от отправил предложението към Атлетик (Билбао), който при съгласие ще получи 40 000 билета за своите фенове. "Камп Ноу" е стадионът с най-голям капацитет в Испания - 98 772 места.

Другите варианти за финала са "Местая" във Валенсия с 55 000 места, "Ла Кортуха" в Севиля с 57 619 места, както и стадионът на Атлетико (Мадрид) – Висенте Калдерон с 54 851 места.

Испанската футболна централа все още не е решила и за датата, на която ще се проведе финала, като колебанията са за 20 май или 25 май.