Барселона не успя да победи Реал (Мадрид) на своя „Камп Ноу”, но след 2:2 и общ резултат 4:3 детронира „белия балет” и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Краля. Преди седмица играчите на Хосеп Гуардиола обърнаха „кралския клуб” на „Сантяго Бернабеу” с 2:1, но в реванша на свой терен бяха надиграни. С два напълно незаслужени гола на Педро (43) и Диего Алвеш (45+3) каталунците поведоха с 2:0 на доминиращия до този момент Реал (Мадрид). След почивката „кралският клуб” се върна с мача с голове на Кристиано Роналдо (68) и Карим Бензема (72) за 2:2, но не успя да стигне до пълния обрат. Съдията Фернандо Тейшейра Витиенес взе множество грешни решения по време на мача, с които ощети в по-голяма степен гостите от Мадрид, на които им бе отменен редовен гол и не получиха три чисти дузпи. Върхът на смешните отсъждания бе вторият жълт и съответно червен картон за Серхио Рамос в 88-ата минута при борба за висока топка в центъра на терена.
111_15.jpg
Зрелището започна с голово положение още в 10-ата секунда, когато Даниел Алвеш не успя да върне правилно към Пике и топката бе открадната от Гонсало Игуаин, който сам срещу Хосе Пинто стреля покрай вратата. В 3-ата минута Шаби Алонсо центрира от фаул, а Игуаин пак се озова сам срещу Пинто, който прояви страхотен рефлекс и спаси. Съдията вдигна засада при това положение, но такава нямаше. Доста изненадващо каталунците лесно губеха топката и грешаха в подаванията си. „Кралският клуб” продължи да натиска и в 18-ата минута Шаби Алонсо центрира от корнер, Пепе засече с глава и Бускетс спря пътя на топката с ръка, но съдията не видя положението и не отсъди чиста дузпа. Положенията пред вратата на каталунците се редяха едно след друго, като в 25-ата минута Месут Йозил с мощен изстрел от около 30 метра нацели напречната греда зад Пинто, след което топката тупна на голлинията и бе избита от бранител на домакините. Две минути по-късно Пинто сбърка подаване към съотборник, но след това спаси удара на овладелия топката Игуаин. Малко след това Андрес Иниеста получи травма след единоборство с Арбелоа и бе заменен принудително от Педро. В 35-ата минута Барса поиска дузпа, но не получи такава, след като Пепе игра тяло в тяло с Алексис Санчес, който се строполи в наказателното поле на „белия балет”. Две минути по-късно при задна ножица на Серхио Рамос топката докосна ръката на Ерик Абидал, но арбитърът отново замълча и не показа бялата точка. Напук на превъзходството на гостите в 43-ата минута Барса поведе след първата си по-сериозна атака. Меси събра четирима играчи на Реал (Мадрид) около себе си и изведе Педро, който сам срещу Касияс не сгреши за 1:0. В третата минута на добавеното време за първата част пък след изпълнение на фаул отляво топката достигна до Дани Алвеш, който със силен диагонален удар вкара за 2:0.
111_14.jpg
След почивката Реал (Мадрид) продължи да доминира и в 53-ата минута дори можеше да намали резултата, след като Шаби Алонсо центрира от фаул, а Рамос с глава отблизо прати топката в мрежата. Голът бе отменен заради нарушение на Рамос срещу Дани Алвеш, каквото не се видя на повторенията. В този случай бразилецът симулативно падна на земята. След час в игра Моуриньо пусна в игра Бензема на мястото на Игуаин и Хосе Кайехон вместо Кака. Това оживи още повече играта на гостите и те най-накрая намалиха в 68-ата минута, когато Йозил изведе с пас в коридор Кристиано Роналдо, който финтира Пинто и на празна врата от малък ъгъл вкара за 2:1. Четири минути по-късно Кайехон пресече пас на Пике и с глава подаде към Карим Бензема, който овладя топката, излъга Пинто и реализира за 2:2, за да стане драмата пълна. В 78-а минута Бензема бе изведен зад гърба на защитата на Барса, но преди да нанесе удар бе повален брутално от Карлес Пуйол в наказателното поле. И в този случай дузпа не последва, след като Тейшейра Витиенес видя чиста игра на бранителя. В 84-ата минута Меси можеше да донесе победата на Барса, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата. Върхът на съдийските грешки бе в 88-ата минута, когато реферът показа втори жълт картон на Рамос след абсолютно чисто единоборство във въздуха с Бускетс, който падна като покосен на терена. С човек повече каталунците устискаха скъпоценното реми и благодарение на победата си в първия мач успяха да се класират за 1/2-финалите, където ще срещнат победителя от сблъсъка между градските съперници Валенсия и Леванте.

Барселона - Реал (Мадрид) 2:2
1:0 Педро (43), 2:0 Даниел Алвеш (45+3), 2:1 Кристиано Роналдо (68), 2:2 Карим Бензема (72)

Барселона: Пинто, Пуйол , Ерик Абидал, Дани Алвеш, Пике, Фабрегас (70 - Тиаго Алкантара), Иниеста (30 - Педро), Шави, Бускетс, Лионел Меси , Алексис Санчес(78 - Масчерано)

Реал (Мадрид): Касияс , Серхио Рамос , Пепе , Арбелоа, Фабио Коентрао , Кака (61 - Хосе Кайехон), Шаби Алонсо, Йозил, Ласана Диара (52 - Гранеро ), Кристиано Роналдо , Гонсало Игуаин (61 - Бензема)

Барселона, "Камп Ноу"
Съдия: Фернандо Тейшейра Витиенес