Реал (Мадрид) постави нов рекорд на евротурнирите, след като се разписа в 43-и пореден мач от континенталните клубни надпревари.

Това стана при победата с 3:0 над Рома в мач от Група „G“ на Шампионската лига. Рекордът стана факт в 45-ата минута, когато Иско откри резултата с прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Серията на „белия балет“ започна след полуфиналите на сезон 2010/11 от Шампионската лига, когато беше допусната домакинската загуба с 0:2 от Барселона.

По този начин Реал (Мадрид) подобри предишното най-добро постижение. Тотнъм имаше голове в 42 поредни домакински мача от евротурнирите. Рекордът на „шпорите“ е постигнат в периода 1961-84 г.

Любопитното е, че именно Кралският клуб слага край на поредицата на лондончани. Това става при успеха на испанския тим с 1:0 в английската столица на 20 март 1985 г. в четвъртфинален сблъсък за Купата на УЕФА. Тогава Стив Перимън си вкарва автогол в 15-ата минута след центриране на Емилио Бутрагеньо. Любопитното е, че това е първата домакинска загуба на Тотнъм в Европа (35 победи и седем равенства).
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19