Реал (Мадрид) е приготвил 85 милиона евро за голмайстора на английската Висша лига и Ливърпул Луис Суарес, спекулира британският таблоид „Сън”, позовавайки се на свой източник от „кралския клуб”. Толкова е освобождаващата клауза в договора на уругваеца с мърсисайдци.

"Флорентино Перес ще дойде за Суарес и ще финализира трансфера му. В момента голмайсторът на червените е цел номер 1 пред него. Суарес е най-добрият футболист в света след Роналдо и Меси", споделя източникът, запознат с трансферните планове на боса на белите.

Избраният за играч на сезона в английската Висша лига и лидер в голмайсторката листа с 30 попадения уругваец е в полезрението на „белия балет” от миналото лято, когато се твърдеше, че нападателят иска да си тръгне от „Анфийлд". Тогава на „Сантяго Бернабеу” акостира Гарет Бейл, за който по официални данни бяха платени 91 милиона евро, а неофициалните информации бяха за 100 милиона евро.

Има голяма вероятност 27-годишният голмайстор да иска да напусне Ливърпул, ако мърсисайдци не успеят да спечелят шампионската титла на Англия.