Реал (Мадрид) разгроми слабака Гранада с 4:0 като гост в мач от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион. Белия балет имаше тотално надмощие над домакините, които изпадат в Сегунда.

Гостите излязоха без голямата си звезда. Кристиано Роналдо получи почивка преди предстоящия полуфинален реванш срещу Атлетико (Мадрид) в сряда.

Освен това отсъствието на португалеца може да се приеме като предпазна мярка, тъй като той е на един жълт картон от наказание, което пък може да му попречи да играе във важния мач срещу Севиля на „Сантяго Бернабеу“ на 14 май.

За днешния мач Зидан не можеше да разчита и на Гарет Бейл и Дани Карвахал, които са контузени, както и на Рафаел Варан и Пепе.

Грандът от столицата реши набързо изхода от срещата. Още до 11-ата минута Реал вече водеше с 2:0 след дубъл на Хамес Родригес (3,11). Колумбиецът откри, след като топката му беше поднесена на празна врата от Лукас Васкес. После Хамес засече с глава в мрежата отлично центриране на Коентрао. 

След половин час игра настъпи часът на Алваро Мората. Нападателят се възползва от пробив и пас на Данило и от 12 метра разстреля вратаря на домакините за 0:3. Само пет минути по-късно отново Мората вкара красив гол след асистенция на Асенсио.
 

Барселона е лидер във временното класиране с 84 точки, Реал (Мадрид) също има толкова, трети е Атлетико (Мадрид) със 74. Гранада е предпоследен с 20 т. 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН