Реал (Мадрид) посреща Барселона в два поредно сблъсъка тази седмица. Днес от 22:00 часа двата тима излизат в реванш от турнира за Купата на Краля след 1:1 в първата среща, а в събота от 21:45 часа спорът е за първенство, отново в Мадрид.

След като стана ясно, че и двата тима са в много добра форма, на помощ идва историята и статистиката в сблъсъците помежду им.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За радост на домакините от Реал те са просто перфектни в реваншите след 1:1. Историята сочи две победи - 2:1 (1993 година) и 3:1 (2013 година) след хикс в първата среща за Купата, и то когато равенството е било на "Сантиаго Бернабеу". Сега след хикса на "Камп Ноу" би трябвало Реал да няма никакви проблеми и да направи 3 от 3 след 1:1.

Другото, което дава поводи за оптимизъм на "белите" в първата среща, е че звездата на Барселона Лионел Меси, който е в чудовищна форма, няма нито един гол срещу Реал в мачове за Купата на Краля.

Позитивните знаци на статистиката продължават в сгъстения цикъл от дербита. През 2013 година двата тима правят аналог на тазгодишния дубъл от битки за Ел Класико, като Реал печели и двете срещи - 3:1 и 2:1. Първият мач е полуфинал за Купата на Краля (два гола на Роналдо и един на Варан), а вторият за първенство (Бензема и Рамос), както е през този сезон.

Честите поредни сблъсъци не стигат дотук, а феновете винаги ще помнят 2011 година. Тогава в рамките на 18 дни, двата гранда се срещат не два, не три, а цели 4 пъти. Реал печели Купата на Краля след продължения, но Барса продължава напред в Шампионската лига след 2:0 на "Бернабеу" и хикс на "Камп Ноу".