ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Реал (Мадрид) победи трудно с 2:0 при визитата си на Осасуна в мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига и скъси до 5 точки разликата с лидера Барселона. "Кралете" се измъчиха без контузения Карим Бензема в Памплона и стигнаха до трите точки с голове в края на Федерико Валверде (79) и Марко Асенсио (90+2). Малко преди второто попадение пък гол на Винисиус Жуниор не бе зачетен след преглеждане с ВАР и решение за засада в хода на атаката.

През първата част "белият балет" се опита да се настани по-трайно в половината на домакините, като още в 10-ата минута Винисиус Жуниор излезе сам срещу вратаря Серхио Ерера, но опита да стреля между краката му бе блокиран. Четири минути след това Осасуна създаде първото си добро положение, но възстановеният от травма Тибо Куртоа спаси.

Две минути преди почивката Анте Будимир бе намерен в наказателното поле и шутира с левия крак, но за късмет на Реал, топката премина покрай вратата.

След почивката в 52-ата минута Винисиус Жуниор вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като се оказа, че има засада. Домакините можеха да поведат малко след това, но Куртоа спаси удар на Будимир.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В 57-ата минута рейд на Винисиус Жуниор завърши намеса на вратаря на домакините, който хвана топката преди удара.

Реал пропусна добра възможност за гол в 74-ата минута, когато Винисиус излезе сам срещу Серхио Ерера и тръгна да го финтира, но вратарят на Осасуна се отличи със страхотна намеса. Пет минути по-късно Реал все пак поведе, след като Винисиус Жуниор напредна отляво и мушна топката между двама играчи на домакините, а Федерико Валверде с удар от движение се разписа.

В 89-ата минута дебютантът Алваро Фриас подаде към Винисиус Жуниор и той реализира в мрежата на домакините, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР съдиите не зачетоха гола на бразилеца. Веднага след подновяването на играта Реал направи нова добра атака и отново Алваро Фриас подаде топката, но този път Марко Асенсио вкара между краката на Ерера и оформи крайния резултат.

След успеха си Реал има 51 точки на втората позиция и е на 5 зад Барселона, който е с мач по-малко и в неделя вечер приема Кадис. Осасуна е на десетото място с 30 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК