Реал Мадрид се прочу при загубата у дома от Барса с 0:1 снощи с неточния си мерник. „Кралете“ не уцелиха нито веднъж вратата на големия си съперник в първия полуфинал за Купата на Краля. Те отправиха 6 удара към вратата, други пет бяха блокирани от бранителите на каталунците, но нито един не попадна в целта.

Това се случи на Реал Мадрид за последно преди повече от година, когато на 15 февруари 2022 г. загуби отново от Пари Сен Жермен отново с 0:1.

Реваншът Барса – Реал е на 5 април. Преди това обаче на 19 март двата тима имат мач и за Ла Лига.

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира снощната среща.

„Добър мач, напрегнат. Заложи се на много преса. Барселона владееше топката само през 40% от времето. Представихме се добре, но в последната третина от срещата нещо не ни стигна. Тяхната защита беше много стегната. Играхме почти така, както искахме. Сега трябва да повторим играта на реванша. Доволни сме от мача тази вечер, защото го контролирахме. Барселона не заслужаваше победата, това е очевидно. Ако повторим интензивността ни, ще имаме шанса да победим. Също така не мисля, че Барселона ще повтори същата игра в защита на “Камп Ноу”, коментира Анчелоти, цитиран от “AS”.