ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Шампионът Реал (Мадрид) се провали у дома и завърши 1:1 с Жирона в мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига, като със спечелената точка се върна на върха. Само тя обаче е преднина на "кралете" пред втория Барселона, който безспорно е най-радостен от това равенство.

Домакините доминираха от самото начало, но направиха редица пропуски чрез Лука Модрич, Камавинга, Родриго. В 38-ата минута Валери Фернандес от гостите надигра Каравахал по фланга и намери Ерера на границата на наказателното. Той стреля от движение, но топката срещна срещна напречната греда.

И след почивката "кралския" клуб имаше инициативата, а едва след час игра Жирона за пръв път застраши вратата на Реал през втората част. Кастеянос получи пространство и свобода, опита удар от далечна дистанция, който попадна в средата на вратата и не затрудни Куртоа.

Валери Фернандес бе изведен сам срещу Куртоа в 66-ата минута. Той стреля, но стража на "краския клуб" излезе и скъси дистанция между двамата, което направи задачата на Фернандес трудна. Ударът му попадна в тялото на стража, а след това бе вдигната и засада. Четири минути след това Федерико Валверде бе с гръб към вратата, но се завъртя и се освободи от защитник на Жирона. След това той прати остър пас около бялата точка за изпълнение на дузпи, а кълбото стигна до Винисиус Жуниор, който се разписа за 1:0. Само минута по-късно Асенсио имаше страхотен шанс да вкара, той стреля, но фантастичната намеса на Газанига предотврати втори гол във вратата му.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 77-ата минута футболистите от Жирона имаха сериозни претенции за дузпа след центриране, но такава не бе отсъдена и Винисуис подхвана контраатака за домакините. Той намери Асенсио, който обаче не си пое топката по най-добрия начин и бе затворен. Две минути след ситуация в наказателното поле на Реал и претенциите за игра с ръка на Марко Асенсио, ВАР прегледа ситуацията и даде много спорна дузпа за Жирона. Кристиан Стуани се нагърби с отговорността да изпълни дузпата, минути след като се появи в игра. Нападателят обаче бе безгрешен от бялата точка и изравни за 1:1. В 82-ата минута Валверде изведе Карвахал, който се включи страхотно. Той пък потърси Винисиус Жуниор в наказателното поле, но нападателят на мадричани не стигна до топката.

В 89-ата минута Модрич намери с дълго подаване Мариано, който влезе от пейката. Той намери Родриго в наказателното поле, който стреля веднъж, а стража на гостите уж хвана топката, но нападателят на "белите" я изби от ръцете му и я вкара. Съдията отсъди нарушение на нападателя и не призна гола. В 91-ата минута Тони Кроос си изкара втори жълт и червен картон след поредно нарушение и Реал доигра двубоя с 10 човека на терена, а дори 10 минути добавено време не му стигнаха да реализира победен гол. Червеният картон е първи за Тони Кроос в цялата му кариера и идва в мач №776.

След равенството Реал излезе на върха с 32 точки и една повече от Барселона. Жирона заема 16-а позиция с 10 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК