Реал (Мадрид) надви у дома Кадис минимално с 2:1 в мач от 14-ия кръг на испанската Ла Лига и се върна към победите, за да не изостане от лидера Барселона, чийто аванс на върха е две точки. Едер Милитао (40) откри, а Тони Кроос (70) удвои с бомбен шут преди Лукас Перес (81) да направи заключителните минути по-интересни. 

В началото Родриго и Лука Модрич отправиха неточни удари, а малко след това шут на Рафаел Еспино от гостите профуча покрай гредата. В 25-ата минута Чуамени получи на границата на пеналтерията и отправи удар, но над гредата. Скоро след това и Феде Валверде шутира от далечна дистанция без успех. Кадис се отбраняваше добре, но рядко поглеждаше в атака.

В 35-ата минута Винисус Жуниор падна в пеналта, но контактът с Хуан Кала беше твърде малък и съдията Сесар Сото Градо нямаше достатъчно основания да посочи бялата точка. Пет минути след това Тони Кроос центрира в наказателното поле, където Едер Милитао се извиси над всички и с глава насочи в десния ъгъл за 1:0. В продължението на първата част страхотен шут от далечна дистанция на Фали премина над вратата на Куртоа. 

След почивката "белият балет" продължи да доминира, но едва в 70-ата минута удвои аванс си с първата си добра възможност през втората част. "Белите" разиграха след корнер, Винисиус Жуниор опита да центрира, но след рикошет в Карселен топката стигна до Тони Кроос, който с бомбен шут от границата на наказателното поле се разписа за 2:0.  Осем минути след това Винисиус се справи със защитник отляво, напредна с топката и намери Лука Модрич, който от близка дистанция не намери опразнената врата.

В 81-ата минута Модрич сбърка в центъра и позволи на Хосе Мари да му отнеме и да подаде към Тео Бонгонда в наказателното поле. Шоследният шутира и Куртоа не успя да улови топката, а притичалият Алваро Негредо се опита да копне топката над стража, но не успя. Така кълбото стигна до Лукас Перес, който не сбърка за 2:1. До края на мача домакините не допуснаха повече изненади и спечелиха трите точки след два мача без успех в шампионата. 

След победата "кралският" клуб събра 35 точки на втората позиция. Кадис е предпоследен с 11 точки в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!