ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Лионел Меси и Аржентина триумфираха за втори пореден път на Копа Америка. "Гаучосите" надвиха много трудно Колумбия с 1:0 в Маями след продължения с гол на Лаутаро Мартинес в 112-ата минута.
 
За Меси това е рекорден 45-ти трофей в кариерата му, което автоматично го превръща в най-титулуваният футболист в историята. Лео има с един трофей повече от бившия си съотборник в Барселона Даниел Алвеш.

Дълго време Меси не успяваше да спечели нищо с националния отбор, но ликува в две последователни издания на Копа Америка, както и на световното първенство в Катар през 2022 г.

С "албиселесте" има още олимпийско злато, световна титла за младежи и трофея “Финалисима”, за който догодина аржентинците ще спорят с шампиона на Евро 2024 Испания.

С Барселона Меси има 10 титли в Ла Лига, 4 трофея от Шампионската лига, 7 Купи на краля, 8 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа и 3 първи места от световното клубно първенство.

В колекцията на Лео се отличават още 2 титли и една Суперкупа на Франция с ПСЖ, както и една Купа на Лигата на САЩ с Интер (Маями).

41-годишният Дани Алвеш пък спечели 23 трофея с Барселона, с ПСЖ - 6, със Севиля - 5, с Ювентус - 2, с Баия - 1, със Сао Пауло - 1 и с националния отбор - 6.