Барселона разби с категоричното 4:0 Виктория (Пилзен) и си гарантира участие в 1/8-финалите на Шампионската лига. С хеттрик за каталунците изригна звездата Лионел Меси. Така аржентинецът вече има 202 попадения с екипа на испанския гранд. Меси е на 33 гола от рекордьора за всички времена Сезар Родригес.

Второто му попадение в срещата в Прага бе регистрирано под №50 за него само в рамките на 2011 година.

Първия си гол с екипа на Барселона Меси отбелязва през май 2005 година срещу Албасете. Тогава юношата на каталунците е на 17 години, 10 месеца и 7 дни.

И не само аржентинецът чупи рекорд след рекорд. Вратарят Виктор Валдес подобри постижение на Мигел Рейна от далечния сезон 1972/73 - страж на Барселона с най-много минути без допуснато попадение във вратата си. Валдес вече пази мрежата си суха 877 минути, което е доста над 824-те минути, които държаха до момента Рейна в историята на Барселона.

Хосеп Гуардиола също ще помни успеха над Виктория (Пилзе). За спеца това бе мач №200 начело на първия отбор на каталунците. Успехът е 144-и за Гуардиола. В Прага беше отбелязан и гол №500 под негово ръководство.

Снощи в Прага 22-годишният национал на Чили Алексис Санчес влезе на смяна за Барселона и така записа дебют в Шампионската лига.