Изпълкомът на ФИФА обяви, че ще реши през кой сезон ще бъде проведено световното първенство в Катар през 2022 г. след кря на Мондиал 2014 в Бразилия. Дотогава световната централа ще проведе консултации с отборите, играчите и всички останали страни по казуса.
 
Световното първенство в Катар предизвика полемики още с избора си. След това се появиха информации, че върху част от гласувалите е имало натиск. Излязоха наяве и нечовешките условия, при които живеят непалските емигранти в Катар, който работят по строежите на стадионите. Освен това редица големи имена във футбола призоваха световното първенство да се проведе през зимните месеци, тъй като през лятото в арабската държава температурите са прекалено високи.
 
“Решихме да изчакаме с дискусиите за провеждането на световното първенство в Катар. Такова няма да има преди края на Мондиал 2014. От своя страна ФИФА не може да се бърка в трудовите закони в дадена държава, но и не може да ги игнорира”, заяви президентът на ФИФА Сеп Блатер в “Туитър”.