Челси се наложи над Борнемут с 1:0 при гостуването си на „Виталити“ в мач от четвъртия кръг във Висшата лига. Успехът за лондончани дойде трудно, като единственото попадение падна в 86-ата минута, когато влезлият като резерва Кристоф Нкунку. Стражът на Челси Роберт Санчес също изпъкна с множество спасявания, като успя да хване и дузпа на Еванилсон в 38-ата минута.

След този успех воденият от Енцо Мареска тим натрупа 7 точки в актива си, като се изкачва до 7-мо място във временното класиране, докато Борнемут остава на 11-а позиция с 5.

Двубоят започна с натиск от страна на „черешките“. В 4-ата минута Маркъс Тавърниър отправи мощен удар, който обаче срещна напречната греда на вратата, пазена от Роберт Санчес.

В 23-ата минута Джъстън Клуйверт шутира от воле към десния ъгъл на вратата на Челси, но Санчес направи феноменално спасяване.

Николас Джаксън бе изведен на чиста позиция в наказателното поле на Борнемут в 34-ата минута, като нападателят на Челси се опита да пусне топката покрай Марк Травърс, който обаче на свой ред демонстрира страхотен рефлекс.

Роберт Санчес повали навлизащият в наказателното поле на Челси Еванилсон, за което си действие получи жълт картон, а Борнемут – правото да изпълни дузпа. Новият нападател на „черешките“ се нае с изпълнението, като стреля към левия ъгъл на вратата, но само да види как Роберт Санчес спасява.

Борнемут стартира по-силно втората част, като в 52-рата минута воденият от Андони Ираола тим пропусна златна възможност да поведе. Джъстин Клуйверт навлезе в наказателното поле на Челси и стреля към десния ъгъл на вратата, но Санчес отрази.

Джейдън Санчо комбинира с Николас Джаксън в 56-ата минута, оставяйки нападателя на Челси на чиста позиция. Сенегалецът отправи силен удар, но топката премина над напречната греда на вратата.

В 58-ата минута Маркъс Таварниър изпълни пряк свободен удар с късо подаване към Антоан Семеньо, който стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда.

Само минута по-късно Райън Кристи се възползва от рикошет в наказателното поле на гостите, за да отправи удар към десния ъгъл на вратата, но отново Роберт Санчес бе на висота.

Челси успя да нанесе решителния си удар, с който спечели и двубоя в 86-ата минута. Джейдън Санчо проби по лявото крило и комбинира с Кристоф Нкунку в наказателното поле на „черешките“, където французинът си нагласи топката и стреля, за да преодолее Марк Травърс.