След скандала в съблекалните след победата над Реал (Мадрид) с 2:1 миналата седмица в Байерн обстановката отново е миролюбива. Франк Рибери и Ариен Робен се сдобриха и се очаква пак да са титуляри за баварците в реванша на "Сантяго Бернабеу". Френският национал вкара през уикенда в последните секунди победния гол при гостуването на Вердер (Бремен) за 2:1 в полза на баварците и веднага след това отиде до резервната скамейка, за да се поздрави с Робен.

“Това бе достойна постъпка на Франк. Винаги има различия в един отбор. Надявам се, че за в бъдеще ще се концентрираме върху по-важните неща, а именно да играем добър футбол”, сподели 66-годишният треньор на Байерн Юп Хайнкес. Той пусна Рибери и Робен в един отбор по време на двустранна игра на последната тренировка на баварците.

“Разяснихме ситуацията вътре в отбора и мисля, че между тях двамата всичко отново е наред”, коментира пък централният защитник на Байерн Жером Боатенг.

Между Рибери и холандския национал се разрази истински скандал по време на първия полуфинал срещу Реал (Мадрид) миналия вторник, когато бавраците спечелиха с 2:1 на своя “Алианц Арена”. Двамата спориха за изпълнението на един пряк свободен удар в края на първото полувреме, като Робен се застъпи за Тони Кроос, който в крайна сметка изпълни фаула. След това разправията се пренесла и в съблекалните, където се стигнало до физическа саморазправа и Рибери ударил Робен.

Очаква се французинът и холандецът отново да са движещата сила на Байерн в реванша срещу Реал (Мадрид) тази сряда от 21:45 часа на “Сантяго Бернабеу”.