Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд стана поредният, който разкритикува мениджъра на "дяволите" Луис Ван Гаал. Според него тимът върви назад под ръководството на холандеца и има реална опасност в края на сезона да останe извън четворката.

"Под ръководството на Ван Гаал Манчестър Юнайтед върви назад. Футболистите се боят да рискуват, да проявяват инициатива, за да не загубят мястото си в състава. Това обаче се отразява на играта. Всеки футболист трябва да има възможност да проявява качествата си на терена. Ръководството вероятно не иска да се разделя с треньора, тъй като при него бяха закупени толкова много играчи и бе похарчена прилична сума. Въпреки това ситуацията е катастрофална, защото ако Юнайтед не завърши сезона в четворката, то в отбора няма да дойдат нито Анчелоти, нито Гуардиола. А това, на свой ред, ще попречи да бъдат привлечени добри футболисти в клуба", каза Фърдинанд, цитиран от "The Sun".

Манчестър Юнайтед не познава вкуса на победата в последните 5 мача във всички турнири. Във вторник "дяволите" приключиха участието си в Шампионска лига още в груповата фаза след загуба от Волфсбург (2:3), а през уикенда допуснаха изненадващо поражение от новака във Висшата лига Борнемут с 1:2. Tимът се намира на 4-то място във временното класиране на местния шампионат с актив от 29 точки.