Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Футболната легенда Роберто Баджо говори за първи път, след като снощи беше нападнат и ранен в дома си от въоръжени престъпници.

"Аз и семейството ми искаме да благодарим на всички за любовта, която получихме от вас. Беше изключително опасна ситуация и нещата можеха да приключат фатално.

За огромно щастие получих само няколко шева по главата и много страх. Трябва да продължим напред и да намерим воля да преодолеем страха. Скоро ще се възстановя напълно", каза бившият италиански национал.

В последните години зачестиха случаите на нападения в имоти на футболисти. Сред пострадалите от подобни престъпления са бившият английски национал Джон Тери, легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън, полузащитникът на Тотнъм Ив Бисума, Димитри Пайет от Олимпик Марсилия и др.

В кариерата си на клубно ниво Баджо е двукратен шампион на Италия с Ювентус (1995) и Милан (1996), а с торинския гранд е печелил националната купа (1995) и турнира за купата на УЕФА (1993).  Той е играл още за Виченца, Фиорентина, Болоня, Интер и Бреша.

Бившият офанзивен полузащитник има 27 гола в 56 мача с националната фланелка на "Скуадра Адзура", с който стана световен вицешампион през 1994 година в САЩ и спечели бронз на Мондиал 1990 в Италия.