Бразилската звезда Роберто Карлос напусна Коринтианс, пише “О Глобо”. Защитникът не вижда бъдеще в отбора и предпочита своята безопасност. В последните няколко седмици бившият национал получил редица анонимни заплахи от фенове, бил преследван от мотоциклет по улиците. Привържениците на Коринтианс са недоволни заради ранното отпадане от турнира Копа Либертадорес. 37-годишният Карлос не искал подобна напрегната ситуация и решил да прекрати договора си. Върхът на недоволството на феновете бе обстрелване на автобуса на тима с камъни и полицейски кордон за играчите след отпадането от Копа Либертадорес.

От клуба все още не потвърждават новината, но до няколко дни звездата ще напусне. Според изданията в страната решението на защитника идва заради примамливи оферти от американския ЛА Галакси и руския Анжи (Махачкала), които му обещават по 4-5 милиона евро на сезон.

Роберто Карлос се върна в родината си в началото на 2010 година и записа 64 мача и 5 гола за Коринтианс. Преди това игра 3 сезона в турския Фенербахче./БЛИЦ