Нападателят на Ейре Роби Крийн стана рекордьор по няколко показателя в Европа с днешния си хеттрик при успеха на „детелините“ със 7:0 над Гибралтар.
 
Футболистът на Лос Анджелис Галакси стана най-резултатният играч в историята на евроквалификациите. Кийн вече има 21 гола, с което задмина Йон Дал Томасон (Дания) и Хакан Шюкюр (Турция).
 
34-годишният нападател вкара трите си гола в първите 18 минути на мача, с което счупи рекорда на Марко ван Бастен, който се разписа три пъти за Холандия в рамките на първите 23 минути срещу Малта при успеха на „лалетата“ с 6:0. Ван Бастен тогава вкара пет гола.
 
Хеттрикът на Кийн беше реализиран в рамките на 12 минути (6-а, 14-а и 18-а минути). Това е вторият най-бърз хеттрик в историята на националния отбор на Ейре в евроквалификации след трите гола на Дон Гивънс срещу Турция през 1975 г. (25-а, 28-а и 34-а минути).
 
Роби Кийн вече има 65 мача за националния отбор на Ейре. Така той се изравни с Дидие Дрогба (Кот д'Ивоар) на 12-о място във вечната реализаторска ранглиста на националните отбори.