Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че холандският национал Робин ван Перси е новият капитан на отбора, след като Сеск Фабрегас бе продаден на Барселона. За заместник на Ван Перси при евентуално негово отсъствие пък бе номиниран белгийският централен бранител Томас Вермален. Белгийският национал ще носи още тази вечер капитанската лента на „топчиите”, след като Робин ван Перси е наказан за първия сблъсък срещу италианския Удинезе в плейофите на Шампионската лига.

"Робин ван Перси ще бъде капитан този сезон. Той е лидер заради начина си на игра, заради поведението си и желанието си да печели. В клуба е от много време и също така е технически лидер. Томас Вермален ще му асистира. Това е решение, което взех и съм сигурен, че играчите ще го приемат позитивно", гласи изявление на Венгер, публикувано в официалната програма за мача с Удинезе тази вечер от 21:45 часа.

"Като капитан ти си посланик на клуба и аз съм готов за това, допълва самият играч от страниците на програмата. Аз съм във футбола вече повече от 10 години и познавам този свят. Когато бях на 18, нямах представа. Всеки ден нещо ме изненадваше. Сега знам как стават нещата. Разбирам, че определени действия имат последствия. Чувствам се опитен и съм готов за това. Чувал съм много истории за Тони Адамс и искам да водя отбора като него", сподели пък новият капитан Робин ван Перси. /БЛИЦ