Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана доволен след победата с 2:1 над Съндърланд в мача от междинния кръг във Висшата лига. Успехът доближи "мърсисайдци" само на точка от лидера в класирането Челси. Манчестър Сити обаче, който е на 2 точки зад Ливърпул, има два мача по-малко.

След победата снощи Роджърс похвали Луис Суарес и Даниел Стъридж, който са във върхова форма. Английският национал вкара поредното си попадение за победата с 2:1 над Съндърланд. Това бе неговият 20-и гол за първенството и общо 34-ия във всички турнири. Суарес води голмайсторската класация с 28 гола в английското първенство и ако до края двамата вкарат още 8 попадения, ще поставят рекорд за дует във Висшата Лига, задминавайки 55-те гола на Анди Коул и Питър Биърдсли за Нюкасъл през 1994 година.

"Това е чудесно постижение за Даниел. Откакто дойде тук, той е изключителен. Аз не гледам на тях двамата със Суарес като на дует. Знам, че много се пише за тях и за партньорството им, но не гледам по този начин. Те са индивидуални играчи, които играят в система, която работи много добре. Те и двамата са солисти. Имат различни качества", каза Брендън Роджърс.

"В момента най-важното е да запазим спокойствие. Все още имаме да извървим дълъг път, но тази победа е послание към феновете ни да продължават да вярват. Отборът се развива, но играчите трябва да останат спокойни. Напрежението ще ни съпътства, защото става въпрос за голям клуб. С наближаване на края на сезона, ние трябва да приемем напрежението и дори да му се насладим", заяви Роджърс.

Наставникът похвали играчите си за победата над Съндърланд и по-специално за това, че са показали, че могат да се справят и в ситуации, когато нещата не вървят според плана. "Тази победа дори е по-приятна, защото досега за Ливърпул се мислеше като за отбор, който вкарва по четири, пет, шест гола. Винаги обаче ще има и мачове, в които трябва да покажем търпение и спокойствие. Ние направихме точно това, вкарахме два гола, но след това дадохме въздух на съперника с някои грешки в отбрана. Важното е, че преодоляхме едно трудно предизвикателство срещу съперник, който се бори брилянтно", каза наставникът на Ливърпул.

"Изоставаме на точка зад Челси, който тепърва трябва да ни гостува (б.р. - на 27 април). Просто трябва да продължаваме да трупаме победи. Вече са седем поред, което е невероятно, но сега трябва да мислим за следващия двубой", добави Роджърс, визирайки домакинството на Тотнъм в неделя.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА