Рома победи у дома Наполи с 3:2 в първа полуфинална среща от турнира за Купата на Италия и взе крекъх аванс преди реванша на „Сан Паоло” след седмица.

Головото шоу на „Олимпико” започна в 13-ата минута, когато Франческо Тоти изведе чудесно Жервиньо, който преодоля Пепе Рейна за 1:0. Домакините продължиха да имат инициативата и удвоиха аванса си в 32-ата минута, когато новото им попълнение Раджа Наиголан асистира на холандеца Кевин Строотман за 2:0. До края на полувремето „римските вълци” запазиха комфортната си преднина.

Почти веднага след почивката в 47-ата минута вратарят на Рома и бивш такъв на Наполи Морган де Санктис си отбеляза автогол за 2:1 и върна надеждите на бившите си съотборници. Те от своя страна тръгнаха по-смело в атака и в 70-ата минута белгийският национал Дрийс Мертенс изравни за 2:2.

Точно когато всички си мислеха, че сблъсъкът ще приключи без победител, в 88-ата минута националът на Кот д’Ивоар Жервиньо вкара втория си гол в мача и донесе победата за „римските вълци” с 3:2.

Реваншът на „Сан Паоло” в Неапол е на 12 февруари (сряда) от 21:45 часа българско време.