Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа - Рома завърши при 3:3 като гост на лидера Милан в двубой от 5-ия кръг на италианското футболно първенство.

"Вълците" допуснаха ранен гол още във втората минута, когато Златан Ибрахимович откри резултата (1:0). Последва добра възможност за Един Джеко в 10-ата минута, преди босненецът да възстанови равенството в 14-ата след удар с глава (1:1). До края на първата част Милан имаше няколко шанса, но Хакан Чалханоглу и Симон Кяер не успяха да изведат "росонерите" отново напред в резултата.

През първата част Рома владееше топката в 42% от времето и отправи пет точни удара в рамката на вратата на Милан при 6 за домакините.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Второто полувреме започна като първото и "росонерите" пак вкараха още в началото му. Този път се разписа 20-годишният белгиец Алексис Саелемакерс, оказал се в добра позиция в наказателното поле (2:1).

Голмайсторът на Рома Един Джеко можеше да изравни в 53-ата минута (2:2), останал очи в очи с вратаря на Милан Чиприян Татарушану, но стреля на сантиметри от гредата. Десет по-късно и Мхитарян опита да изравни, но отново не успя да преодолее 34-годишния румънски страж на "росонерите".

Натискът на Рома се усили и "вълците" стигнаха до дузпа, превърната в гол от Жордан Верету в 70-ата минута. По-малко от десет минути след това обаче и Милан получи право да изпълни дузпа, а Ибрахимович не сбърка и прати вратаря в другия ъгъл за 3:2.

Головото шоу обаче не беше свършило и Мараш Кумбула вкара отблизо (84') при корнер, след като се възползва от неуспешен опит на Ибрахимович да изчисти топката, оформяйки крайното 3:3. Резултатът можеше да е различен, но Милан пропусна две страхотни възможности в края, но Кеси и Романьоли не успяха да отбележат.

Милан остава начело в класирането с първа загуба на точки от началото на сезона (4 победи и равенство), докато Рома е на 9-о място, записвайки втори хикс след старта на шампионата. В днешния двубой "вълците" отправиха 11 удара към вратата на Милан, от които 9 точни.

ЦСКА гостува на Рома този четвъртък от 22:00 часа във втора среща от груповата фаза на Лига Европа, след като загуби първата с 0:2 от румънския Клуж.

AS RomaРОМА (3-4-2-1): Миранте; Кумбула, Ибанес, Манчини; Спинацола, Верету (Гонсало Виляр дел Фрайле), Пелегрини (Кристанте), Карсдорп (Перес); Педро, Мхитарян; Джеко

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа