Съперникът на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Рома допусна тежка първа загуба от началото на сезона в италианската Серия "А", след като отстъпи с 0:4 при гостуването си на Удинезе в мач от петия кръг. Дестини Удоджи (5), Лазар Самарджич (56), Роберто Перейра (75) и Санди Ловрич (82) нокаутираха водения от Жозе Моуриньо тим точно преди визитата му в Разград на българския шампион идния четвъртък от 19:45 часа. Така "фриуланите" записаха най-голямата си победа над "вълците" в историята.

Домакините започнаха много добре и още в 5-ата минута водеха в резултата, след като Рик Карсдорп реши да върне една топка с гърди към вратаря, но Дестини Удоджи изникна зад гърба му и отбеляза отблизо за 1:0.

Последваха добри минути за "вълците" и чудесен шанс пред Пауло Дибала, който се измъкна зад защитата и стреля от воле, но право в ръцете на вратаря.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Скоро след почивката гостите поискаха дузпа да изблъскване в гръб на Зеки Челик, но защитникът получи жълт картон за симулация.

В 56-ата минута Удинезе удвои преднината си след удар на Лазар Самарджич от границата на наказателното поле. Четири минути по-късно гостите имаха шанс да се върнат в мача, но удар с глава на Манчини се отби от гредата.

Добрата игра на "фриуланите" продължи и в 75-ата минута падна трети гол във вратата на Руи Патрисио. Този път Роберто Перейра бе оставен непокрит на добра позиция и с техничен удар прати топката в мрежата за 3:0.

В 82-ата минута домакините организираха контраатака, Перейра подаде към Санди Ловрич около точката на дузпата, а той засече във вратата и оформи крайното 4:0.

Така Удинезе се изравни по точки с Рома, като и двата тима вече имат по 10, но "зебрите" излязоха на четвъртата позиция, докато "вълците" са пети.

В друг мач от кръга по-рано Верона се наложи с 2:1 над Сампдория.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК