Милан излиза тази вечер срещу Цюрих в мач от група "С" на Шампионската лига. Отборът е в серия от 12 мача без загуба, която го изведе до второто място в Калчото. Победа в Швейцария ще осигури на Леонардо и възпитаниците му участие в следващата фаза на турнира. Цюрих хвърли една от бомбите в лигата този сезон след като успя да победи Милан на "Сан Сиро" в първия мач и излиза с надежди да повтори успешното си представяне.

"Ще бъде труден мач. Съдбата ни зависи само от нас самите, така че трябва да се представим по най-добрия начин. Наблюдавах последните резултати на Цюрих и знам на какво са способни. Те ще бъдат пределно мотивирани, така че трябва да запазим концентрация до последния момент. Просто трябва да продължим доброто си представяне. Първото място в групата зависи и от другия мач, но победата ще ни осигури участие напред. Оптимист съм за състоянието на Роналдиньо, той имаше мускулна травма, но се надявам, че ще вземе участие в мача", коментира бразилският наставник на Милан Леонардо.

Двата отбора играха един срещу друг през миналата година в тогавашния турнир за купата на УЕФА, като миланският гранд постигна победи и в двата мача. Андреа Пирло, Джанлука Дзамброта и Масимо Амброзини играха на стадиона на Цюрих в срещата Италия - Румъния от европейското първенствто през 2008, завършила 1:1. Мача тази вечер за Милан пропускат вратарят Абиати, Ониеву, Гатузо и Масимо Одо./ БЛИЦ