Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо направи изненадващо признание, че Барселона в момента е най-добрия отбор в Европа. Португалецът наниза снощи три гола във вратата на Волфсбург и класира "кралския" клуб за полуфиналите на Шампионската лига. Роналдо вече има 46 гола в общо 42 мача в Примера и Шампионска лига през сезона.

„Имайки предвид, че това е „лош” сезон за мен, не е толкова лош. Хората могат да ме критикуват, но аз продължавам да давам всичко от себе си и цифрите може да ги види всеки”, каза Роналдо след мача с Волфсбург.

„Само защото съм вкарал три гола не означава, че това е най-добрият ми мач. Хората знаят, че винаги давам максимума от себе си. Цифрите не лъжат. Винаги ще опитвам да помагам на отбора. Головете са в моето ДНК, но важен беше отборът тази вечер. Знаехме, че трябва да отбележим три или повече попадения. Беше напрегнат мач, контролирахме играта. Играхме по-динамично и имахме повече голови положения. Бяхме по-добрият отбор. Беше перфектна вечер. Казах, че това ще е магическа нощ и точно това се случи. Феновете ни подкрепяха и това ни даде много сила да спечелим един сложен мач”, обясни португалецът.

Роналдо бе попитан кой отбор иска да срещне на полуфиналите в Шампионската лига.

„Барса в момента е най-добрият отбор в Европа. И срещу двата отбора се играе много трудно. Бих предпочел Бенфика, португалски отбор”, отвърна звездата на Реал.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!