Четирикратният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо е новият най-добър реализатор в историята на първенствата в Европа. Звездата на Реал (Мадрид) оставя далеч зад себе си най-големия си конкурент Лионел Меси от Барселона.

Португалският национал пропусна дузпа, но и се разписа за домакинския успех на „кралския” клуб срещу Валенсия с 2:1 миналата събота, а това бе 367-ият му гол в различни първенства на Стария континент. Нито един друг футболист не е реализирал толкова попадения преди португалеца, който е новият крал на Европа. Той измести от трона английската легенда Джими Грийвс, който престоя на първото място 46 години след 366 гола в 528 срещи с екипите на Челси, Милан, Тотнъм и Уест Хям за 16 сезона.

В своята кариера Кристиано Роналдо има 3 гола за Спортинг (Лисабон), 84 попадения за Манчестър Юнайтед и 280 с екипа на Реал (Мадрид).

Трети в ранглистата е германската легенда Герд Мюлер. Бомбардировача на нацията има 365 гола за Байерн в Бундеслигата.

Едва на четвърто място е големият конкурент на Роналдо в Примера дивисион и в световен мащаб Лионел Меси с 352 гола за каталунците само за първенство, а топ 5 допълва португалската легенда Еузебио с 325 попадения.  

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН